Alaprecept - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Alaprecept

Kukorica köretdara

Alaprecept



I. A rizshez hasonlóan kevés zsíron,vagy olajon 2-3 percig pirítsuk, majd egy csésze darát 2,5 csésze forró vízzel öntsünk fel, ízesítsük sóval és ételízesítovel ízlés szerint, majd lassú tuzön fozzük puhára. A lesülést elkerülendo használjunk
lángelosztót is.Fozési ido kb. fél óra.Az így elkészült kukorica-köretetkülönbözo húsételekhez a vegyes köret részeként
fogyasszuk.A megfott kukorica köretet formatestben kihutve az felveszi a formatestalakját.A kihult -elotte szét nem zúzott - kukorica köretet galuskaszeru darabokra szaggathatjuk, melyet levesbetétnek használhatunk.

II. Bo vízben elofozve, majd a vizet leszurve különbözo ételek (pl. töltöttkáposzta, töltöttpaprika, rakott zöldbab stb.) töltoanyagaként használhatjuk.Az így elkészített kukorica köret semleges ízu és pergos állagú lesz, mivel ekkor eltávo-lítottuk a felületen sérült vázanyagból kioldódott keményítőt.


Recept nyomtatása!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz