Burgonyás tészta gluténmentes alaplisztből - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Burgonyás tészta gluténmentes alaplisztből

Gluténmentes alapliszt

Burgonyás tészta gluténmentes alaplisztból



Hozzávalók:

90 dkg héjában fott burgonya
30 dkg gluténmentes alapliszt
3 dkg sertészsír
csipetnyi só
1 tojás

A megfott burgonyát áttörjük, elkeverjük a zsírral, a sóval, a tojással és kb. 25 dkg gluténmentes alapliszttel, majd összegyúrjuk Amennyiben a tészta nagyon ragad (ez a burgonya minoségétol is függ), még hintünk rá lisztet, amit óvatosan bedolgozunk. Lágy tésztát készítsünk!
Szilvás gombóc, nudli készítheto belole a megszokott módon.

A nyújtódeszkát és a tészta tetejét nyújtás elott alaposan belisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához, illetve a sodrófához. Ehhez a lisztezéshez rizslisztet is használhatunk.

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz