Diós - Meggyes kevert kukorica lepénylisztből - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Diós - Meggyes kevert kukorica lepénylisztből

Kukoricás ételek fesztiválja, zsűrizett receptjei

Diós - Meggyes kevert kukorica lepénylisztből



Hozzávalók:  
- 30 dkg kukorica lepényliszt
- 20 dkg darált dió
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 üveg meggybefőtt(vagy fagyasztott)
- 1 cs. sütőpor
- pici só
- kb. 3 dl tej


Elkészítés:         
A száraz anyagokat összekeverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem.
A száraz anyagokat összekeverem a tojássárgájával, az olvasztott vajjal és a tejjel. Végül lassan bele-
keverem a tojáshabot.
Egy közepes nagyságú, kikent tepsibe teszem és a tetejére szórom a levétől lecsurgatott meggyet és
megsütöm. Fahéjas porcukorral meghintem.

Gadány 2012



Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz