Diós csokitorta - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Diós csokitorta

Kukorica lepényliszt

Diós csokitorta



Hozzávalók:
6 egész tojás, 20 dkg cukor, 8 dkg kukorica lepényliszt, 10 dkg dur-
vára darált dió, 2 dkg kakaópor, 5 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál sütopor,
1 teáskanál rum aroma.

A kimért lepényliszthez hozzákeverjük a sütoport és az átszitált kakaóport, majd félretesszük. A tojásokat a cukorral, rum aromával elektromos géppel habosra keverjük, amíg egy fényes, habos tészta nem lesz. Fakanál óvatos forgatása köz-
ben hozzáadjuk a durvára darált diót és az elore összekevert lisztes keveréket. Végül továbbra is óvatos mozdulatokkal belekeverjük a langyosra hult olvasztott vajat. A tésztát kivajazott és kilisztezett formába töltjük és elomelegített sütoben, alacsony hofokon kb. .35-40 percig sütjük. Önmagában is finom, de adhatunk hozzá tejszínhabot, vagy ha kihult kenhetünk a tetejére krémet.


Recept nyomtatása!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz