Fánk - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fánk

Gluténmentes alapliszt

Fánk gluténmentes alaplisztből


Hozzávalók 10-15db. hoz: - 25 dkg gluténmentes alapliszt
- 1,2 dkg élesztő
- 3 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- ~2dl tej
- 3 dkg porcukor
- késhegynyi só

1,5 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kiskanál porcukorral, 2 kiskanál liszttel kovászt készítünk.
A többi
porcukorral a tojássárgájátelkeverjük, az érett kovászhoz adjuk, jól elkeverve hozzáöntjük a felolvasztott vajat, a sóval elkevert lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk.
A tésztát jól kidolgozzuk, felületét enyhén meglisztezzük.
Letakarjuk, majd másfélszeresére kelesztjük.
Utána lisztezett deszkán kézzel újnyi vastagságúra szétnyomjuk. Kiszaggatjuk, és így még kicsit letakarva
Battonyai
kelesztjük kb. fél órát.
Vigyázni kell, túl ne keljen!
Középforró, bő olajban sütjük. A megkelt fánk felső, középen újjal kicsit benyomott része kerüljön alulra. Az alsó rész világosra barnulásáig az edényre fedőt teszünk, megfordítás után fedő nélkül sütjük.
Szűrőkanállal nedvszívó papírra szedjük ki. Ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral, vagy lekvárral fogyasztható.

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz