Főmenü:
Fánk gluténmentes alaplisztből
Hozzávalók 10-
-
-
-
-
-
-
1,5 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kiskanál porcukorral, 2 kiskanál liszttel kovászt készítünk.
A többi
A tésztát jól kidolgozzuk, felületét enyhén meglisztezzük.
Letakarjuk, majd másfélszeresére kelesztjük.
Utána lisztezett deszkán kézzel újnyi vastagságúra szétnyomjuk. Kiszaggatjuk, és így még kicsit letakarva Battonyai
kelesztjük kb. fél órát.
Vigyázni kell, túl ne keljen!
Középforró, bő olajban sütjük. A megkelt fánk felső, középen újjal kicsit benyomott része kerüljön alulra. Az alsó rész világosra barnulásáig az edényre fedőt teszünk, megfordítás után fedő nélkül sütjük.
Szűrőkanállal nedvszívó papírra szedjük ki. Ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral, vagy lekvárral fogyasztható.
Battonyai
Recept nyomtatása!