Fekete erdő kocka - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fekete erdő kocka

Gluténmentes alapliszt

Fekete erdő kocka
(17X25 cm-es tepsibe)


Hozzávalók:

3 db tojás
3 evokanál cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csapott evokanál kakaópor
4 dl tejszín (nálam a Hulala vált be)
2 habfixáló
3 kanál gluténmentes alapliszt
1 db Dr. Oetker vanília puding
1 üveg (kb 6 dl) fejtett meggy

3 tojásból barna piskótát sütünk [3 tojás sárgája + 3 evokanál cukor (kikeverjük), + 1,5 evokanál víz (kikeverjük) + 1 csapott evokanál kakaó (kikeverjük) + 3 evokanál liszt a belekevert szódabikarbónával (kikeverjük) + 3 tojás felvert habja (kikeverjük), majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Sütés elomelegített sütoben 175 C-on ~30 perc.]

üveg fejtett meggyet lecsurgatunk, ha kell, a levét kiegészítjük vízzel 0,35 literre. 1 vanilia pudingot 3 kanál kristálycukorral, a meggy levével fozni kezdünk. Amikor a puding kezd keményedni, belekeverjük a meggyet, és így fozzük készre. Kissé hagyjuk hulni. Mielott megdermed, melegen a piskótára kenjük (lehet bele tenni rum aromát is). Ha kihult, a tejszínt a habfixálóval felverjük habbá, és a tetejére kenjük.
Egy evőkanál cukorból, egy evokanál kakaóból, kevés vízzel csokoládé mázt készítünk. Ha megfott (kezd forrni), levesszük a tuzrol, 1 kisebb diónyi vajat belekeverünk, majd a sütemény tetejére csurgatjuk.

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz