Fokhagymás polenta sült császárszalonnával - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fokhagymás polenta sült császárszalonnával

Kukorica finomdara

FOKHAGYMÁS POLENTA SÜLT CSÁSZÁRSZALONNÁVAL




Hozzávalók:  Kukorica finomdara, hagyma, fokhagyma, szalonna, só, bors, olaj, császárszalonna.
Elkészítése: Feltesszük a vizet forralni, beletesszük az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát, szalonnát, sót, borsot, majd amikor forr, beletesszük a kukorica finomdarát, annyit, hogy jó sűrű legyen. Pár percig keverjük, utána kivizezett apró formákba (lehet kávéscsésze) tesszük. Amikor kihűlt, a pogácsákat kiöntjük, és forró olajban vagy vajban megpirítjuk. A szalonnát kakastaréj formára bevagdosva kisütjük és a polenták tetejére
tesszük.

Szabó Bálint





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz