Gluténmentes rántásos rétes (túrós és meggyes) - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gluténmentes rántásos rétes (túrós és meggyes)

Gluténmentes alapliszt

Gluténmentes rántásos rétes recept  (túrós és meggyes)



Hozzávalók:
- 20 dkg gluténmentes alapliszt
- 1 pohár (2 dl) tejföl
- 1 egész tojás
- 1 ek. kristálycukor
- 1 csipet só

A rántáshoz:
- 4 dkg zsír
-
~ 3 dkg liszt

A töltelékhez:
- túró, meggy (kipróbált)
(mák, dió, alma, meggy, káposzta, stb. a vállalkozó szelleműeknek)

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, hogy jól nyújtható, lágy tésztát kapjunk, majd vékonyra nyújtjuk. A zsírból és lisztből világos, híg rántást készítünk, rásimítjuk a kinyújtott tésztára.
Felsodorjuk, mint a beiglit, és fél órát hideg helyen pihentetjük.
Pihentetés után kb. 10 cm-es rudakra vágjuk és a lehető legvékonyabbra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Nyújtófára tekerjük és konyharuhára terítjük szét. Megkenjük olajjal és rárakjuk vagy rászórjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével 3 ujjnyi szélesen lazán felgöngyöljük.
Olajjal kikent tepsibe rakjuk, tetejét tejföllel vagy olajjal megkenjük és forró sütőben kisütjük.
Ferde szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
A töltelékeket a tészta kinyújtása előtt készítsük el és a főtt anyagokat hűtsük ki.

Ahol a töltelékhez búzadara lenne szükség, használjuk a kukorica finomdarát.

Meggy töltelék:

Kb. 20 dkg kimagozott meggyet kinyomkodunk. Gluténmentes kenyérből készített kenyérmorzsával meghintjük a beolajozott tésztát, erre hintjük rá a meggyet, majd megszórjuk cukorral.

Túró töltelék:

15 dkg túró, fél kanál tejföl, 1 kisebb tojás, 1 kanál kukorica finomdara, vaníliás cukor, igény esetén mazsola. A túrót áttörjük, a tejföllel, a kukorica finomdarával, a tojássárgájával és az ízesítőkkel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojás felvert habját, végül (ha teszünk hozzá) a mazsolát. A tölteléket az olajjal megkent kukorica finomdara alapra szórjuk rá.

Battonyai



Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz