Gluténmentes sajtosrúd - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gluténmentes sajtosrúd

Gluténmentes alapliszt

Gluténmentes sajtos rúd


Hozzávalók:

1db Ráma margarin
30 dkg gluténmentes alapliszt
25 dkg túró
só (ízlés szerint, -kb. 2 mokkáskanál-)


A margarint a sóval összekevert liszttel összemorzsolom, majd belekeverem a túrót. Az alaposan kikevert tésztát gömbbé formálom. Alufóliába, vagy a margarin és a túró papírjába csomagolom, és 12 óráig hutobe teszem.

Az elokészített tésztát kilisztezett gyúródeszkára teszem, meglisztezem (ezekhez a muveletekhez rizsliszt is használható), majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtom. A tetejét „X” mintásra villával kissé megkarcolom (mint a pogácsát szokás), majd felvert tojással bekenem, és sajtot reszelek rá. Derelyeszaggatóval 5-6 cm hosszú, 8-10 mm széles csíkokat vágok (a szaggatót célszeru idonként hidegvízbe mártani, hogy ne ragadjon rá a tészta), majd tepsibe teszem a csíkokat. A csíkok között 2-3 mm hézagot célszeru hagyni. 175 C-on sütöm kb. 30 percig (amikor már sötétedni kezd a színe, és egy csíkot megemelve az alján is látszik, hogy megsült). Ha kész, kiveszem a forró sütobol, hogy ne száradjon ki.

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz