Gluténmentes vendégváró sütemény - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gluténmentes vendégváró sütemény

Gluténmentes alapliszt

Gluténmentes vendégváró sütemény
(17X25 cm-es tepsibe)




Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál víz, 3 evőkanál gluténmentes alapliszt, 1 mokkás kanál szódabikarbóna.
A barna lapokhoz: 10 dkg gluténmentes alapliszt, 2 dkg margarin, 2 dkg cukor, 1 tojássárgája, fél evőkanál kakaópor, 3 gr szalalkáli, kb. 0,4 dl langyos tej.
A krémhez: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, 2,5 evőkanál gluténmentes alapliszt, fél citrom reszelt héja.
A tojásfehérje krémhez: 1 tojásfehérje, 7 dkg porcukor
A csoki mázhoz: 1 csapott evőkanál kakaó, 1 csapott evőkanál cukor, kb. 2 evőkanál víz, 1,5 dkg margarin vagy vaj.
Elkészítés
Piskóta:
Szétválasztjuk a 3 tojást. Hozzáadunk a sárgájához 3 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Hozzákeverünk 1 evőkanál vizet. Belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd kemény habot verünk a 3 tojásfehérjéből. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük (ajánlott 175  0C, 25-30 perc).
Barna lapok: 2 dkg margarint, 2 dkg cukrot kikeverünk, hozzákeverünk 1 tojássárgáját. Hozzáadjuk a 0,3 dl langyos tejben megfuttatott szalakálit, kikeverjük, majd hozzákeverünk fél evőkanál kakaóport. Hozzáteszünk 10 dkg gluténmentes alaplisztet, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle (ajánlott 175  0C, 10 perc).
Krém: 10 dkg margarint, 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 2,5 dl tejben, 2,5 evőkanál gluténmentes lisztet besűrítünk, ezt teljesen kihűtjük, majd összedolgozzuk a kikevert margarinnal (célszerű burgonyatörőt használni). Hozzákeverünk egy fél citrom reszelt héját. Az így kapott krémet megfelezzük.
Tojásfehérje krém (akkor készítsük el, ha a süteményt már összeállítottuk!): 1 tojásfehérjét 7 dkg porcukorral gőz fölött habbá verünk.
Összeállítás: Alulra egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, arra a piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk tojásfehérje krémmel. Ha a krém megszilárdult, csoki mázat csurgatunk rá.

Battonyai







Recept nyomtatása!


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz