Gulténmentes palacsinta - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gulténmentes palacsinta

Gluténmentes alapliszt

Gluténmentes palacsinta



Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes alapliszt
10 dkg kukorica lepényliszt
1 tojás,
4 dl tej,
késhegynyi só,
~ 5 dl sima víz
5 evőkanál étolaj

A liszteket kimérjük, összekeverjük, belekeverjük a sót, majd középről a szélek felé tölcsérszerűen rendezzük a lisztet. Középre ütjük a tojást, majd a tojást kikeverjük, és szélről mindig egy kevés lisztet keverünk hozzá (amennyi „leolvad” a szélekről) addig, amíg a keverék folyós állagú. Amikor sűrűsödik az anyag, kb. 1 dl tejet öntönk középre, és folytatjuk a keverést a sűrűsödés kezdetéig. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tej. Ezután a vízzel folytatjuk a kikeverést, illetve a hígítást. Beletesszük az étolajat, és simára keverjük (lehetőleg robotgépet ne használhatunk, a kisebb csomók sütésnél eltűnnek). Ha kell, annyi vizet teszünk még hozzá, hogy híg legyen.
Az első adag előtt gyengén kiolajozzuk a palacsintasütőt.
Közepes tűzön, mindkét oldalán megsütjük a tésztát. (Kicsit több időt igényel a kisütés, mint a normál palacsintánál. Közepes hőmérsékleten süssük! Ügyeljünk arra, hogy a tészta belseje is átsüljön.)
A szokott módon megtöltve tálaljuk.

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz