Kukorica lepényliszt 600g - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kukorica lepényliszt 600g

Kukorica lepényliszt

Kukorica lepényliszt 600g
Gluténmentes termék,OÉTI notifikáció: 6409/2010.


ÖSSZETEVŐK
           - extrudált kukoricaliszt élelmezési célra
           - kukoricaliszt élelemezési célra,
           - technológiai segédanyag: napraforgó étolaj,
           - savanyúságot szabályozó: kalciumcitrát, káliumkarbonát.
             SO2 tartalom max.: 50mg/kg

TÁPÉRTÉKADATOK:
            - fehérje                                   9 g
            - keményítő                           68 g
            - növényi zsír                          4 g
            - élelmi rost                             8 g
            - ásványi anyagok                   1 g
            - víz kb.                                 10 g
                                                         100 g
             Energiatartalom:     1529kJ/100 g



A kukorica lepénylisztből kevés zsiradék és víz hozzáadásával a búza- tésztához hasonlóan könnyen tudunk nyújtható és sodorható tésztát csinálni. Így a lisztérzékenyek felhasználhatják pl. azt a tasakon szereplő mintareceptek alapján  kifőtt tészták, „barátfüle”, szilvásgombóc, tortillalepény, töltött sütemények stb. előállítására.


             A kukorica lepényliszt rendelkezik némi gázmegtartó-képességgel, és így a késztermék állagát sütőpor, vagy élesztő hoozáadásával lazíthatjuk bizonyos mértékig. Ha azonban e lazítottság mértékét nem találja kielégítőnek a kedves felhasználó, szíveskedjék kisebb-nagyobb hányadban a „Gluténmentes alapliszt 750g” termékünket is használni az adott receptben. Lásd az alábbiakban mellékelt „Gluténmentes receptek”-et.


A kukorica lepényliszt a kukorica természetes élelmi rostjait tökéletesen szétroncsolt állapotban tartalmazza, a gyártás során keletkezik némi rezisztens keményítő is. Így a kukorica tápanyagai  közel  névértéken, időben elnyújtva hasznosulnak.


A nem lisztérzékenyek is kihasználhatják az alábbi előnyöket:
   - a panír szebben pirul és kevesebb zsiradékot vesz fel a hús,
   - az ételt csomómentesen besűríthetjük közvetlen beszórással is,
   - a búzalisztet 5-10%-ban kiváltva a „sütemény” puhább állagú lesz,
   - töltelékekben lékötőként viselkedik,
   - a hagyományos kukoricás receptekhez is felhasználható,
   - aki szereti a kukorica ízt, itt megtalálja …


Nymotatás!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz