Kukoricás kenyér 1 - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kukoricás kenyér 1

Kukorica lepényliszt

Kukoricás kenyér 1.



Hozzávalók:
200g kukorica lepényliszt, 200g kukorica keményíto, 100g hámo-
zott burgonya reszelve, 10g só, 30g étolaj, 1 db tojás, 200g tej (esetleg víz is le-
het, 25g éleszto, 20g cukor .

A kukorica lepénylisztet és –keményítot egy nagyobb kelesztotálba teszem a sóval elkeverve, közepébe beleütöm az egész tojást és az olajat is hozzáöntöm, ráreszelem a hámozott burgonyát. Közben meglangyosítom a tejet (vizet) a cukorral és beáztatom az élesztot. Amint feljött az éleszto, azt is beleöntöm, majd ahogy szükséges langyos vizet öntök hozzá, simára keverem, hogy csomós ne legyen. A tészta állaga a nokedlitésztánál kicsit lágyabb legyen. Egy kizsírozott kenyérsüto formába öntöm, a tetejét egy kávéskanál olajjal elsimítom. A sütoformát letakarva kelesztem. Ha a tészta feljött, akkor az elomelegített sütoben kb. 40 percig sütöm. Közben ha kell, a tepsiket megfordítom. Ha kisült, kiborítom. Némi hülés után felszeletelem, fóliában lefagyasztom. Fogyasztás elott mikróban felmelegítem, és olyan, mintha akkor sült volna frissen.


Recept nyomtatása!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz