Kukoricás sós perec - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kukoricás sós perec

Kukoricás ételek fesztiválja, zsűrizett receptjei

Kukoricás sós perec


Hozzávalók:
- 60 dkg  BL55 finomliszt(lisztérzékenyeknek helyette GM alapliszt)- 40 dkg kukorica lepényliszt- ízlés szerint só- 40 dkg zsír- 1 csomag élesztő- pici cukor  - annyi tej, hogy a tészta puha állagú legyen

A hozzávalókat összedolgozzuk, és vékony csíkokat sodrunk, amiből perecet formálunk.  Amikor félig megsült megkenjük a következő  masszával. Tejbe kevés sót, és annyi lepénylisztet teszünk, hogy kenhető állagú legyen . Visszatesszük a sütőbe a pereceket és világosra megsütjük.  


Gadány 2010




Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz