Medinai szelet - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Medinai szelet

Gluténmentes alapliszt

Medinai szelet gluténmentes alaplisztból



Hozzávalók:
6 db. tojás
12 evőkanál kristálycukor
15 evőkanál gluténmentes alapliszt
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A 6 tojásból vizes piskótát készítünk.
(A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzátesszük a 12 kanál kristálycukrot és kikeverjük. Hozzáadunk 6 evőkanál vizet, jól kikeverjük. 12 kanál lisztbe külön edényben belekeverünk 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd a lisztet belekeverjük az előbbi keverékbe. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és belekeverjük a korábban elkészített anyagba. Normál tepsibe (pld. 24x39 cm) tesszük, és megsütjük a piskótát -kb. 180  0C, 30 perc-)
A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük az alább leírt krémmel, a tetejére csokimázt teszünk.
Krém:
A 3 dl tejben 3 evőkanál lisztet lassú tűzön felfőzünk, ha kellően besűrűsödött kihűtjük.
A 20 dkg porcukrot a 25 dkg margarinnal kikeverjük, hozzá keverjük a kihűlt lisztmártást, majd a túrót, és a reszelt citromhéjat. (Én nyeles krumplinyomóval szoktam összetörni és egalizálni a krémet.)
Csokimáz:

2 csapott evőkanál kakaót 2 csapott evőkanál cukorral és kevés vízzel ( kb. 4 ek. ) simára keverünk, és sűrűre főzünk. A tűzről levéve beledobunk 2-3 dkg margarint, és addig keverjük, míg a vaj el nem olvad. Még melegen a piskóta tetejére öntjük, és elsimítjuk.

Battonyai






Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz