Meggyes pite - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Meggyes pite

Kukorica lepényliszt

Meggyes pite



Hozzávalók:
35 dkg kukorica lepényliszt, 35 dkg rizsliszt, 10 dkg fott burgonya, 2 mokkáskanál só, 3 evokanál porcukor, 3 egész tojás, 5 dkg éleszto, 70 ml ét-
olaj, langyos víz, 1 vaníliás cukor, magozott meggy.

A lisztet, a burgonyát, sót tojást, olajat, cukrot egy tálba tesszük. Az élesztot 1 teáskanál cukorral langyos vízben megkelesztjük. Ha az éleszto megkelt, a tálba öntjük. Fakanállal kikeverjük annyi vízzel, hogy jó nokedli tészta keménységu legyen. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megkelesztjük. Mikor a tepsi már majdnem tele lett, a tetejét magozott meggyel megszórjuk, utána megsütjük. Ha megsült, a sütobol kivéve még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.


Recept nyomtatása!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz