Tejes kalács - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tejes kalács

Gluténmentes alapliszt

Tejes kalács


Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes alapliszt
3 dkg margarin1,5 dkg éleszto2 db tojás2 dkg kristálycukor1 csipet só
2 dl tej

Az élesztot 1 dl, enyhén megcukrozott langyos tejbe morzsoljuk. A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipetnyi sót. Az alaposan megkelt kovásszal és egy tojássárgájával, a maradék tejjel, a felolvasztott margarinnal robotgép (habvero) segítségével alaposan kikeverjük a nyers tésztát. Amikor már egységes, sütopapírral kibélelt kenyérsüto formába tesszük. 40 C-ra állított sütobe tesszük a tésztát, és amikor kb. kétszeresére kelt (~ 30 perc) felvert tojással bekenjük, majd 175 C-ra állított sütoben 30-35 percig sütjük. (Sütotol függoen változhat a sütési ido, esetleg hofok beállítás. Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl a tésztát, és ha elkészült, azonnal vegyük ki a meleg sütobol.)

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz