Tirpák töltött káposzta - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tirpák töltött káposzta

Kukorica köretdara

Tirpák töltött káposzta
Megjelent a PRIMA KONYHA hasábjain


HOZZÁVALÓK:

1 nagy fej édeskáposzta
só, ecet
30 dkg kukoricadara
0,5 kg darált sertéshús
0,5 kg darált füstölt sonka, pirospaprika
3 evokanál olaj
1 fej közepes vöröshagyma, orölt bors
2 kis gerezd fokhagyma
1. A káposztát megmossuk, kicsumázzuk és enyhén sós, ecetes vízben megfonnyázzuk (elofozzük). Közben a kukoricadarát a darált hússal és az ugyancsak darált füstölt sonkával összekeverjük. Sózzuk, paprikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott, egy kevés olajon megdunsztolt vöröshagymát. Fuszerezzük borssal és a zúzott fokhagymával. Ha kell, a töltelék állagán 1-2 evokanál tejföllel kissé lazíthatunk.
2. A tölteléket bebugyoláljuk a megfonnyázott káposztalevelekbe, mélyebb fazékba egymásra ültetjük. (Ha kimaradna a káposztából, azt vékony metéltre vágva belerétegezhetjük.) Annyi vizet töltünk rá, ami két ujjnyival több, mint amennyi ellepi, és puhára főzzük.


Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz