Töjfölös kifli - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Töjfölös kifli

Gluténmentes alapliszt

Tejfölös kifli
(Közepesen lágy tésztából készített kelt kifli. Egy gáztepsiben kisütheto.)


Hozzávalók:

30 dkg gluténmentes alapliszt
1,5 dl tej
1 csapott evokanál kristálycukor
2 dkg éleszto
1,5 mokkáskanál só
1 evokanál tejföl
4 tojás

1 dl langyos, kissé cukrozott tejbe belemorzsoljuk az élesztot, és felfuttatjuk. A lisztbe 1 mokkáskanál sót és a maradék kristálycukrot belekeverjük. A lisztet a megkelt élesztovel és 3 tojás sárgájával, a maradék tejjel összegyúrjuk. Ha szükséges néhány csepp tejet még hozzáadunk, hogy közepesen lágy (nyújtható) tésztát kapjunk. A tésztát 3 részre osztjuk, kissé meglisztezzük. Mindegyik részt kb. 2 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk (átméro kb. 25 cm), és 8 részre osztjuk. Sózott tejföllel megkenjük, és kifliként összesodorjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és reszelt sajtot, vagy köménymagot (esetleg mindkettot) szórunk rá. Kivajazott, és lisztezett tepsiben tesszük be a sütobe. A sütot 40 C-ra állítjuk, és kb. 15 percig kelesztjük a tésztát. Sütés175 C-on, a sütési ido 25-28 perc. (Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a tésztát, és megsülés után azonnal vegyük ki a meleg sütobol.)

Battonyai





Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz