Tortilla - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tortilla

Kukorica lepényliszt

TORTILLA
(mexikói kukoricalepény)



100 g liszthez l evokanál étolajat, 1 teáskanál porcukrot, 1 csipet sót, és annyi vizetadunk, hogy gyúrható és sodorható tész-
tát kapjunk. A tésztából kb. 3 mm vastag kerek (ovális) lepényeket nyújtunk, melyeket mindkét oldalukon teflonos
palacsintasütoben (zsiradék nélkül) megsütjük. Még melegen fakanál nyele mellett óvatosan félbehajtjuk. Az így elkészült lepényeket elore elkészített husos, vagy zöldséges töltelékkel töltjük és frissen fogyasztjuk.
A megszáradt tortillalepényt lebbencs-szeru darabokra tördelve levesbetétként is fogyaszthatjuk.
A tortilla tésztájához adhatunk pl. reszelt sajtot, majd golyókat formázvabelole ostya-, vagy vaffelsütoben ropogósra sütjük.


Recept nyomtatása!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz