Zserbó - bcorn

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Zserbó

Gluténmentes alapliszt

Zserbó szelet gluténmentes alaplisztből


Hozzávalók :
A tésztához:

35 dkg gluténmentes alapliszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só
Töltelékhez:
12 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 20 dkg baracklekvár
A csokoládémázhoz:
10 dkg cukor, 3dkg kakaó, 3 dkg vaj (vagy margarin), kevés víz
Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben egy mokkáskanál. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a szódabikarbónát és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét.
Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk.
A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és  1 órát langyos helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világos pirosra nem sül.
Ha kihűlt, a tetejét megkenjük csokoládémázzal. (A cukor és kakaó keverékét kevés vízzel felfőzzük, a tűzről levéve beletesszük a vajat, simára keverjük, majd a tészta tetejére kenjük.

Battonyai







Recept nyomtatása!

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz